Беларус гласува, отказа се от неядрения си статут

Лукашенко може да поиска Русия да върне ядрени оръжия в Беларус
Обновена: 28 фев 2022 08:52 | 28 фев 2022 08:52, Елка Василева
108
Беларус гласува, отказа се от неядрения си статут
Снимка: архив, БГНЕС

Над 65 процента от гражданите на Беларус одобриха на референдум внасянето на промени и допълнения в конституцията на страната. Това съобщи Централната избирателна комисия (ЦИК) на страната.

За внасянето на изменения и допълнения в конституцията на Беларус гласуваха 4 440 813 души или 65,16 процента от гражданите, използвали правото си на глас. Против са гласували 10,07 процента, каза председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) на страната Игор Карпенко.

Още по темата
78,63 процента от беларуските граждани са участвали в гласуването на референдума.

Една от промените в конституцията предвижда възможност за разполагане на ядрени оръжия на територията на Беларус, посочва Ройтерс.

Западът вече обяви, че няма да признае резултатите от референдума, отбелязва агенцията.

На фона на референдума вчера в Беларус се състояха много антивоенни протести. В няколко града протестиращите скандираха "не на войната", колите огласиха с клаксони улиците и хората оставяха букети в цветовете на украинския флаг.

Най-малко 290 души са били задържани, обявиха правозащитници.

Беларуският президент Александър Лукашенко, който говори вчера пред избирателна секция, заяви, че може да помоли Русия да върне ядрени оръжия в Беларус.

Ако Вие - Западът, прехвърляте ядрено оръжие в Полша или Литва, към нашите граници, тогава аз ще се обърна към (руския президент) Путин с искане да върне ядрените оръжия, които аз предадох без никакви условия, каза Лукашенко.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
2
 
! Отговори
Рунтав гъззз преди 2 години
Да да всички знаем как се провеждат избори в Беларус.Народа няма глас,каквото каже малкия диктатор това става!
90
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беларус е окупирана държава. Не се заблуждавайте, че там има значение провеждане на избори или каквото и да било друго. На тяхна територия има 30 000 чужда добре въоръжена армия, която ако не и е изгоден Лукашенко ще го свали за 15 мин.
89
1
 
2
 
! Отговори
Ами така ще е преди 2 години
Като им подариха навремето войната сега ще ядат фъшкиите .Късно е либе за китка.Хахааа
88
4
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Давай и на нас ядрени бомби срещу турците :)))
87
2
 
3
 
! Отговори
Гнусни лъжи преди 2 години
При комунисти няма гласуване само заповеди.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 98 от славянин С всяка минута се доказва, че руските мегафони само си избират амплоато, с което да се "представят" (един е "здравословен", друг бил "пацифист", трети искал "братство" и т.н.), но иначе всички са добре индоктринирани безгръбначни, които се оформят под ръчицата на заръките на руските служби. Особено забавна е склонността им да го избиват на мачизъм, докато някой ги мачка и буквално ги държи на конци. Сигурно чакаш и се надяваше, кога руснаците ще отцепят и варненско, нали?
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 95 от славянин "На китайските другари можем само да се възхищаваме поне в някои отношения, че възкресиха полумъртвата си хилядолетна империя и я направиха глобален колос само за 3-4 десетилетия!" Не я направиха те, направи я Запада, с неговото ноу-хау и производство, но ти не се възхищаваш на Китай заради производството им, а заради диктаторските им възгледи. Затова даваш примери със списъци, на които липсват някои любопитни обяснения.
84
3
 
4
 
! Отговори
до 98 от славянин преди 2 години
''От антиваксър, суперексперт всичкоразбирач, до фенче на всички терористични режими и диктаторчета, а за капак и с речник "отгледан" в руските фермички. Браво другарю, и ти, като Русия, за няколко дни напълно свали маската.''Ами не можем всички да сме фенчета на безгръбначните кастрирани джендрасти джендрастко фенче! Приеми го и продължавай фалцетния си вой!
83
2
 
4
 
! Отговори
до 95 от славянин преди 2 години
На китайските другари можем само да се възхищаваме поне в някои отношения, че възкресиха полумъртвата си хилядолетна империя и я направиха глобален колос само за 3-4 десетилетия! А такова нещо могат да направят само умни водачи и работлив народ!
82
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин От антиваксър, суперексперт всичкоразбирач, до фенче на всички терористични режими и диктаторчета, а за капак и с речник "отгледан" в руските фермички. Браво другарю, и ти, като Русия, за няколко дни напълно свали маската.
81
4
 
6
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Когато глобалната джендрастия започне да вие колко е ''силна и велика'' идва един такъв малък с голяма ракета и и шибва такъв в суратя, че я оставя да се чуди на кой свят се намира!
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 84 от славянин "'Терористите от Кремъл'' могат само да се учат от колегите им .." Терористите от Кремъл се учат от Сталин и от Хитлер, двете дружки.Кървавия сатрап се присъедини към тази "елитна" компания, заедно с други военопрестъпници и масови убийци. Виждам, че и китайските другари са ти на сърцето. Интересно колко от режимите, които САЩ отстрани бяха източник на геноцид и престъпления срещу човечеството. Същите китайски другари, които в момента извършват геноцид срещу 1 милион уйгури
79
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега нашите скромнички две ядрени оръженца наречени пети и шести блок на Козлодуй с какво ли ще ги "зареждаме" и къде ли ще съхраняваме """безопасното"" суперзелено и """екологично """ отработено ядрено гориво?
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е опасен тракторист
77
5
 
4
 
! Отговори
до 84 от славянин преди 2 години
''еееех, какво стана, от здравословен начин на живот, до привърженик на терористите от Кремъл. Тези неща неслучайно вървят ръка за ръка.''''Терористите от Кремъл'' могат само да се учат от колегите им зад океана, но колкото и да се напъват не могат да ги достигнат! Както вчера се изказа китайският външен министър 81 % от войните по света след Втората световна ги създадоха ''хуманистите и демократите'' зад океана! То това всеки нормален човек го знае ама друго си е министър на Китай да го каже!
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време и ние така гласувахме, задружно и под строй 98% за БКП
75
2
 
5
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Да здравствует Венесуела мужики.
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като толкова го харесвате отивайте в Беларус или някъде при Путлера примерно да му слугувате в бункера.
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беларус гласува? "Гласува"!?!АХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин "Единственият в европа, който не се подчини на сзо-то и остави народа си да живее нормално през последните 2 години! Водач с гръбнак и топки!" Хахахахха. Прави каквото му каже Убиеца!